Over Natasja Gavrilova

Posted on: februari 16th, 2014 by admin

Natasja Gavrilova werkt aan een ikoon - Russische IkonenatelierNatasja Gavrilova is een Russische kunstenares, gespecialiseerd in het schilderen van ikonen. Zij werd geboren in 1969 in Litouwen. Haar opleiding heeft zij eerst gevolgd op de Kunstschool in Petrozavodsk en behaalde hier haar docent-akte voor toegepaste schilderkunst. Zij studeerde vervolgens cum laude af in de Schilderkunst aan de Universiteit van Vladimir.
Zij gaf vele jaren les in de schilderkunst aan het Kunstlyceum in Kaliningrad en aan het filiaal in Kaliningrad van de Moskouse Universiteit van Service en Cultuur.

Natasja woont sinds 2001 in Nederland en is hier doorgegaan met het beoefenen van de Ikonen-schilderkunst volgens Russische traditie. Haar specialisatie is het beschilderen van de beroemde Russische Ikonen eieren. Zij heeft ikonen in eigen atelier (zie ook: “Ikonenatelier – portfolio“) en schildert tevens in opdracht. Opdrachtgevers worden uiteraard niet bij name genoemd. Een uitzondering – i.v.m. eerdere publicatie, zie “publicaties” – is de door Natasja in 2004 in opdracht geschilderde ei-ikoon voor het huwelijk van prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit.
Ook het restaureren van Ikonen is bij Natasja Gavrilova in goede handen.

Natasja geeft inmiddels al vele jaren cursussen Ikonen schilderen in Nederland, in haar woonplaats Hoevelaken. Zowel beginners als gevorderden kunnen bij haar terecht.

Natasja is graag gezien als gastspreker: zij wordt regelmatig gevraagd voor lezingen aan o.a. leerkrachten van H.B.O.-instellingen, studenten Theologie, kerkgemeenten en diverse genootschappen.